Брнабић: Интерес Србије је да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића

Премијерка Ана Брнабић поновила је да је интерес Србије да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића.

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише информације које су се појавиле у региону, да наводно постоје докази да се у Србији налазе лица која се терете односно за којима се трага по међународним потерницама због сумње да су умешани у то убиство, Ана Брнабић каже да се о томе говорило "сто пута до сада".

"Ми смо више пута рекли да ћемо све што имамо од информација поделити са свима зато што је нама у интересу да се сазна ко је убица Оливера Ивановића. Приштина то никада није урадила, ништа што смо тражили нисмо добили од информација, нити знам да тамо воде истрагу", рекла је Брнабић у Чачку.

Додала је да није само реч о Приштини, подсетивши да тамо постоји и Еулекс, УНМИK.

Kако каже, они сада тврде да се ништа не види на снимцима камера и додаје да се та тема и даље користи "само за политички обрачун против Србије и за политичке процесе у Србији".

Премијерка је поновила да је Србији у највећем интересу да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића.

Рекла је и да у овом тренутку не може да говори о томе шта Влада може да уради да заштити припаднике српске нације у Црној Гори и да ли има информацију да се они који се тамо изјашњавају као Срби, а припадници су војске, разоружавају и шаљу на плаћени одмор.

"Не могу то да коментаришем у овом тренутку, чак и да имам те информације не бих коментарисала на овај начин. То су озбиљне оптужбе, оне морају бити проверене уколико се то заиста дешава. Уколико се под било којим околностима то дешава реаговали бисмо на дипломатски начин", додала је Брнабић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво