Ђурић: Срби очекују да нова влада у Приштини оконча притиске, таксе и блокаде

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да Срби очекују да нова влада у Приштини оконча притиске, таксе и блокаде.

"Уверен сам да ће у покрајинској влади Српска листа дати искрен допринос нормализацији прилика на Косову и Метохији и да ће радити на унапређењу међунационалних односа", навео је Марко Ђурић у саопштењу.

Нагласио је да ће Српска листа, руковођена српским државним и националним интересима, и надаље бити поуздан бранилац и симбол присуства српске државе у јужној покрајини.

"Сваки покушај обесправљивања српског народа и напада на његове највиталније интересе биће пропраћен одговарајућом реакцијом Српске листе. Желим много среће, непоколебљивости и храбрости представницима Српске листе у привременим покрајинским институцијама", поручио је Ђурић.

Посланици у косовској скупштини изгласали су нову владу. Српска листа има два места. Горан Ракић из Српске листе обављаће дужност потпредседника и министра за локалну самоуправу, а Далибор Јевтић из Српске листе предложен је да и даље обавља дужност министра за заједнице и повратак.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво