Дачић и Чавушоглу: Средином јуна, релаксација забране уласка страних држављана у Турску

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу истакли су у телефонском разговору висок ниво политичких односа двеју земаља, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Сагласили су се да је и у наредном периоду потребно очувати континуитет политичког дијалога на високом и највишем нивоу.

Као доказ добрих билатералних односа, истакли су сарадњу у току пандемије ковид 19, када је турска упутила медицинску помоћ Србији, док су истовремено Влада Србије и Министарство спољних послова организовали репатријационе летове за турске држављане који су желели да се врате у своју земљу.

Министар Дачић је још једном захвалио турској страни на помоћи која је упућена у тешким моментима борбе против ширења пандемије.

Чавушоглу је најавио да ће средином јуна наступити релаксација забране уласка страних држављана у Турску, како би у овој земљи неометано почела туристичка сезона.

Изразио је наду да ће туристи из Србије и ове године летовати на турском приморју.

Министар Дачић је нагласио да Србија посматра Турску као важног политичког и економског партнера у региону и поновио заинтересованост Србије за нове турске инвестиције посебно у мање развијеним деловима наше земље.

Указао је да Република Србија придаје посебну пажњу економској сарадњи са турском страном, што је и предуслов за даљи развој читавог региона.

Саговорници су разговарали и о унапређењу сарадње и координацији наступа у међународним организацијама.

Министар Чавушоглу је са задовољством прихватио позив министра Дачића да посети Србију након завршетка изборног процеса.

 

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво