Лајчак жели у јуну да организује састанак у оквиру дијалога

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак рекао је у уторак амбасадорима држава чланица ЕУ у Одбору за политику и безбедност да би желео да што пре договори састанак у оквиру дијалога, вероватно и пре краја овог месеца, јавила је Коха позивајући се на дипломатске изворе у Бриселу.

Извори кажу да је Мирослав Лајчак рекао да идеја о размени територија не треба да буде резултат дијалога, док су се многе државе чланице ЕУ такође изјасниле против те идеје.

Државе чланице подржале су његов рад, а неке су критиковале косовског председника Хашима Тачија због његових изјава да нецће учествовати у дијалогу којим посредује ЕУ.

Дијалог између Косова и Србије и будућност Западног Балкана, биле су теме панела који је данас одржан у Бриселу, а специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак написао је раније данас на Твитеру да је добио подршку 27 земаља чланица, за наставак дијалога Београда и Приштине.

"Хвала вам на снажној подршци коју сам данас добио од 27 држава чланица ЕУ! Веома охрабрујућа дискусија о мом мандату и путу пред нама", поручио је Лајчак.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво