Потврђена подршке Туниса суверенитету и територијалном интегритету Србије

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Тунис Нуредином Ерејем.

У разговору је изражено обострано задовољство чињеницом да се стање изазвано пандемијом коронавируса поправља у обе земље. Исказано је очекивање да ће се друштвена и економска ситуација ускоро потпуно нормализовати и да ће економска и други видови сарадње између две земље бити настављени, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова. 

Министар Ереј је информисао Дачића о ситуацији у Тунису, истичући да су европске земље препознале Тунис као безбедну туристичку дестинацију у региону јужног Медитерана и најавио скоро отварање туристичке сезоне у Тунису.

У разговору је обострано изнето задовољство напретком у развоју билатералне сарадње и жеља да се наставе активности на јачању и продубљивању вишедеценијских пријатељских односа између Србије и Туниса, посебно у областима економије и туризма.

Министар Ереј је потврдио принципијелну подршку Туниса суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и пуну подршку наставку дијалога и проналажењу компромисног решења за питање Косова и Метохије, на чему jе министар Дачић захвалио.

Министар Ерej захвалио je на помоћи коју је Србија пружила у репатријацији држављана Туниса током пандемије коронавируса, не само из Србије, већ и из читавог региона.

Током разговора шеф српске дипломатије је упутио позив свом туниском колеги да у наредном периоду посети Србију, што је министар Ереј са задовољством прихватио, истакавши да га за Београд и Србију вежу најлепше успомене из периода када је службовао у Амбасади Републике Тунис у Београду.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво