Тачи добио рунду против Куртија

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је након објављивања пресуде да је био убеђен да је поступио у складу са уставом када је мандат понудио Демократском савезу Косова, тј. његовом потпредседнику Авдулаху Хотију.

„Поздрављам одлуку Уставног суда у вези са оценом уставности моје уредбе за мандат Авдулаху Хотију, кандидату за премијера. Уверен сам да је сваки корак који сам предузео био у потпуности у складу са Уставом Косова и драго ми је што је то потврдио и Уставни суд. Политичке странке и све институције морају да покажу политичку зрелост, поштовање и посвећеност законском реду и институцијама Косова. Оне морају да поштују, прихвате и спроведу одлуке коначног органа за тумачење Устава и компатибилност закона и других аката са Уставом", написао је Тачи.

Сједињене Државе позвале су све институције и политичке странке на Косову да прихвате одлуку Уставног суда.

"Сједињене Државе позивају све институције и политичке странке да спроведу данашњу одлуку и све одлуке Уставног суда Косова. Молимо све лидере да раде заједно за несметану транзицију у интересу мира, стабилности и просперитета за све грађане Косова ", наводи се у саопштењу Амбасада САД у Приштини.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво