Амбасадор Тарзан Милошевић: Списак није коначан за улазак у Црну Гору

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је данас да списак земаља са којима ће Црна Гора отворити границе није коначан и поручио да ниједна држава нема веће користи од отварања граница ка Србији као Црна Гора.

"Нама је највећи интерес да отворимо границе са Србијом", рекао је Милошевић за ТВ Прва и додао да сматра да ће се актуелна ситуација у вези са отварањем граница решити у наредних десет дана.

Каже да су Срби и Црногорци братски народи и да нико ко из Србије дође у Црну Гору неће имати проблема.

Упитан да ли је истина да тенисеру Новаку Ђоковићу неће бити дозвољено да уђе у Црну Гору, Милошевић је казао да нема такве информације и додао да је кратко разговарао са његовим стрицем о припрема турнира.

Милошевић је додао да су све време ванредног стања држављани Црне Горе у Србији имали одличан третман.

Истакао је да је дошао на место амбасадора Црне Горе у Београду да би унапредио односе две земље, а да су они последњим догађајима уназађени.

Нагласио је да постоји намера и жеља да се и даље унапређују економски односи.

Навео је да је Црна Гора земља која је зависна од туризма и да се годишње значајан број прехрамбених производа увезе из Србије, те да ће долазак туриста из Србије у Црну Гору током летње сезоне имати ефекта и на домаћу потрошњу.

Милошевић је казао да је Црна Гора грађанска држава и да попис становништа говори у прилог томе да се грађани пребројавају национално.

"На попису 1991. било је девет одсто Срба у Црној Гори, а до 2003. порастао је за 23 посто. Изводим закључак – променило се мишљење и повећао се број због тадашње политике оних који се изјашњавају као Срби", наводи Милошевић.

На питање да ли то значи да се са пребројавањем крвних зрнаца – ко је Србин, а ко Црногорац – почело у Црној Гори, одговорио је потврдно, али да то није иницирала власт Црне Горе.

"Пребројавање Срба није иницирао нико из власти Црне Горе. Немамо ниједан разлог да се некоме забрани да се изјасни како се осећа", навео је Милошевић.

Додао је да се он увек изјашњавао као Црногорац.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво