Генерални секретар Скупштине: Обрадовићу нису забрањене посете

Генерални секретар Народне скупштине Срђан Смиљковић изјавио је да народном посланику Бошку Обрадовићу, од како је ступио у штрајк глађу, ниједног тренутка није била ограничена слобода кретања, као ни његовим сарадницима који су му, како каже, претходних дана достављали све што му је неопходно.

Смиљковић је у одговору лидеру Двери поводом његовог захтева МУП-у да му се у простору у којем штрајкује дозволе посете чланова породице и најближих политичких сарадника, навео да су Обрадовићеве страначке колеге претходних дана "слободно шетале" кроз здање Дома Народне скупштине и да су достављали Обрадовићу све што му је било неопходно.

Додао је и да се Обрадовић са својим сарадницима слободно кретао и до Уставног суда Републике Србије.

"Стога вас молим да од овога не правите циркус. Kако је било и до сада, тако ће и надаље вама, члановима ваше породице и сарадницима бити омогућено слободно кретање", навео је Смиљковић.

Обрадовић је раније упутио захтев надлежним органима МУП-а Србије да му се у простору у којем штрајкује дозволе посете чланова најуже породице, као и најближих политичких сарадника и функционера Двери.

Лидер Двери је рекао да у претходна четири дана политички сарадници нису могли да га посете, као и да МУП то није омогућио ни његовом брату.

Обрадовић је упитао је на основу ког акта је МУП од јуче преузео одобрење посета и боравка на скупштинском простору, уместо Генералног секретаријата Народне скупштине и чија је то надлежност.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво