Обрадовић: Избори од јуче противуставни, сваки дан до поноћи бићу на степеништу

Лидер Двери Бошко Обрадовић је на конференцији за новинаре на степеништу Народне скупштине рекао да борба за одлагање избора није готова и да они и те како могу бити одложени.

Бошко Обрадовић је рекао да је штрајк глађу за њега "мало строжи пост" и да ће га примењивати 24 сата дневно.

"Сваки дан ћу до поноћи бити на степеништу Скупштине, а након поноћи идем у канцеларију за посланике где ћу се одморити и онда одмах ујутру доћи на степениште испред Дома Народне скупштине", рекао је Обрадовић медијима.

Рекао је и да ће сваки дан у 11 имати конференцију за новинаре, а, ако буде потребно, посланик др Драган Весовић ће давати информације о његовом здравственом стању, које је тренутно добро.

"Избори су противуставни" 

Његова порука, каже, остаје иста: тражи да се избори одложе јер су противуставни.

"Они су недемократски, нема услова за њихово одржавање, они су и здравствено небезбедни јер се одржавају у време пандемије, а од јуче и противуставни. Доношењем два закона којим се мењају изборна правила крши се Устав", рекао је Обрадовић најавивши да ће испитати да ли је Уставни суд у самоизолацији или се вратио дужности и затим поднети захтев за прекид изборних радњи до оцене уставности закона који су изменили изборно законодавство.

Наводи да нема ултиматуме, већ само "хришћански и демократски" предлог за другу страну, да седну за преговарачки сто и виде како да се реши криза.

"Мој предлог је да избори буду одложени за најмање шест месеци, да дође техничка влада која гарантује слободне и поштене изборе и да сви ми онда изађемо на изборе и да бољи победи. Ако је Вучић толико уверен да има подршку, имаће је и за шест месеци, а ако хоће на силу и недемократски да одржи диктатуру изборима 21. јуна, чека га незадовољство, бунт и непослушност свих грађана Србије", поручио је Обрадовић.

Позива остатак опозиције да се концентрише на оно што се догодило јуче у Скупштини и данас у РИК-у. "Сигуран сам да активном кампањом бојкота можемо да издејствујемо прекид избора", рекао је Обрадовић.

"Борба за одлагање избора није готова и они и те како могу бити одложени", закључио је лидер Двери.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво