Напад испред Скупштине – обезбеђење између Обрадовића и Лончара, приведено 15 особа

Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке "блокирали" су степениште на улазу у Скупштину Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара који је долазио на седницу. Марјан Ристичевић из гужве изашао без сакоа. Полиција привела 15 особа због инцидента. Председник Вучић затражио од свих политичара и грађана да најоштрије осуде инцидент испред парламента, који је оценио као фашистичко дивљање Бошка Обрадовића и Савеза за Србију.

Бошко Обрадовић и присталице Двери су уочи почетка седнице блокирали централне степенице на улазу у парламент, дували у пиштаљке и нису дозвољавали посланицима да уђу у скупштинско здање. 

Они су носили транспаренте "Доле влада", "Да ли корона зависи од избора", "Не може Ђурђевдан, али избори могу", носили су и заставе Србије и страначка обележја, и довикивали да је председник Србије "издао Косово".

У једном тренутку је умало дошло до кошкања, јер су неки посланици хтели да уђу у зграду Скупштине, где је требало да почне нова седница.

У Скупштину је нешто мало пре 10 сати дошао министар здравља Златибор Лончар, а у једном тренутку се лидер Двери са пиштаљком унео у лице министру, који је настојао да га држи на одстојању.

Обезбеђење је стало између њих двојице, како не би дошло до већег инцидента, а затим су министра Лончара "спровели" у парламент, на главни улаз, али са бочне, а не централне стране.

Пре Лончара, у парламент је пристизао и посланик Народне сељачке странке Марјан Ристичевић, и дошло је до вербалног сукоба са Обрадовићем на улазу, а затим и до кошкања, а Ристичевић је из гужве изашао без сакоа.  

Лидеру радикала Војиславу  Шешељу окупљени су викали "уа". 

Добацивања је било и у самом парламенту, па је посланица Двери Марија Јањушевић посланику СНС-а Миловану Дрецуну, док се у холу регистровао да је стигао на седницу, довикивала у лице да је издајник и да је издао Косово. 

Коалиција "За краљевину Србију" саопштила је да је двадесетак присталица Двери, на челу са Бошком Обрадовићем физички и вербално напало и председника ПОКС-а и народног посланика Жику Гојковића и  затражила казну за одговорне. 

Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела петнаест особа које су учествовале у инциденту испред Скупштине

У Скупштини Србије почела је седница, на чијем су на дневном реду измене закона о избору посланика и о локалним изборима, а на почетку председница парламента Маја Гојковић  осудила је понашање Бошка Обрадовиића и његових присталица. 

Председник Александар Вучић оценио је инцидент испред парламента као фашистичко дивљање Бошка Обрадовића и Савеза за Србију.

Осуде стижу и од премијерке, министара и посланика, као и од странака и њихових лидера

 

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво