Дачић примио писма захвалности од Републике Кореје и Канаде

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је писма захвалности од Републике Кореје и Канаде, која су му уручили амбасадори Чое Хјонг-чан и Кети Чаба. Амбасадори ових земаља захвалили су се Влади србије на помоћи у репатријацији, односно враћању, грађана Rепублике Кореје и Канаде у њихове матичне земље.

Реч је о грађанима Републике Кореје и Канаде који су се у тренутку пандемије затекли у Србији али и у БиХ, Црној Гори и Северној македонији и који су са београдског аеродрома евакусиани у своје матичне државе. Реч је о пет корејских држављана и 101 држављанину Канаде.

"Уверен сам да ће наша сарадња у борби против коронавируса, нашег заједничког непријатеља, још више ојачати везе и пријатељство између наше две земље", поручио је између осталог амбасадор Републике Кореје у Србији Чое Хјонг-чан у писму захвалности.

Амбасадорка канде Кети Чаба је захвалила на одличној сарадњи а свих 101 држављана Канаде се вратило у своју земљу.

"Они се сада сви налазе у обавезном карантину у Канади и радују се поновном сусрету са својим породицама и пријатељима. Ова операција репатријације представља добар пример врсте сарадње која је могућа када сви радимо заједно у борби против утицаја ковид -19 на наше земље, наша друштва и наш народ", поручила је између осталог амбасадорка Канаде.

У оквиру те сарадње Канада је помогла и да се чартер летом "Ер Србије" на линији Београд - Франкфурт 5. априла у земљу врати велики број држављана Србије који су били заглављени у иностранству.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво