Ђурић: Нема блокаде камиона, дићи глас против блокада Приштине

Не постоји било каква блокада проласка камиона према централној Србији на административним прелазима. Постојала је мера везана за забрану кретања за време полицијског часа због коронавируса, из које смо пре два дана изузели камионе са основним намирницама и за Албанце са КиМ, навео је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић демантовао је на тај начин демантовао наводе премијера Албаније Едија Раме да су камиони са таблицама тзв. Косова блокирани на административној линији.

"Не постоји било каква блокада проласка камиона према централној Србији на административним прелазима. Постојала је мера везана за забрану кретања за време полицијског часа због коронавируса, из које смо пре два дана изузели камионе са основним намирницама и за Албанце са КиМ. И до пре два дана они су се кретали нормално када није полицијски час. На нашу иницијативу сада то могу да чине у било које доба", навео је Ђурић.

Позвао је све у региону да дигну свој глас против нових блокада које је од јутрос увела влада у Приштини.

"Камиони са житом за све становнике на КиМ чекају на прелазима јер Приштина захтева да Београд призна независност Косова", наводи Ђурић.

Према речима директора Канцеларије за КиМ  власти у Приштини траже да наше институције на свим сертификатима и документима, уместо процедура које су предвиђене споразумима са ЕУ, пишу Република Косово и да Србија и формално-правно почне да третира Косово као другу државу, иначе жито неће проћи.

"Неопходна је хитна реакција ЕУ на такозване мере реципроцитета, а не ћутање и окретање главе! ЕУ је гарант споразума који се данас крше и има одговорност за њихово спровођење у тренутку када је цео свет угрожен епидемијом", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Неодговорност Приштине не сме да наиђе на ћутање и претварање да је све уреду. Нека се нико не вара да је то пут у наставак дијалога", поручио је Ђурић.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво