Курти неће сутра на консултације код Тачија

Косовски премијер у оставци Аљбин Курти неће да се одазове позиву косовског председника Хашима Тачија на консултације са вођама парламентарних странака ради одређивања мандатара за састав нове владе. Кадри Весељи потврдо је да ће се одазвати позиву.

То је најавила потпредседница косовске скупштине из редова Куртијевог покрета Самоопредељење Арберие Нагавци, рекавши да сада није време за састанке и да Тачи мора да поштује Устав и распусти скупштину.

Додала је да ће, због ситуације створене појавом коронавируса, влада наставити да управља ситуацијом и да Тачи треба да распише ванредне изборе чим се створе услови за то.

Поред Куртија, Тачи је за сутра позвао лидере других странака. Председник Деморатске партије Кадри Весељи потврдо је да ће се одазвати позиву и да ће са Тачијем да разговара у 11 часова.

Покрет Самоопредељење против је формирања нове владе након што је у скупштини недавно изгласано неповерење његовој, већ се залаже за нове изборе када прође криза изазвана пандемијом.

Тачи је решен да не расписује нове изборе, већ да Косово добије нову владу.

По Уставу, право на мандатара има странка која је на изборима 6. октобра прошле године добила највише гласова, у овом случају поново покрет Самоопредељење.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво