Први камион са српском робом ушао на Косово

Камион са амбалажом произведеном у централној Србији ушао је око поднева на Косово. То је прво допремање робе која неће бити оптерећена таксом од 100 одсто.

Косовска влада донела је синоћ одлуку о укидању таксе од 100 одсто на сировине из централне Србије, а од првог априла очекује се укидање таксе на све производе.

Улазак првог камиона са сировином из централне Србије потвтрдио је РТС-у портпарол косовске царине Адриатик Ставиљеци и додао да је у протекла 24 сата на косовско тржиште ушло око 170 камиона са робом из других европских држава.

"Након доношења одлуке у косовској царини, одмах смо активирали наше системе и започели са применом одлуке владе. Са робом из Србије ушао је један камион а из Босне и Херцеговине још није било робе", рекао је Ставиљеци.

Приликом уласка на Косово камиони обично подлежу побољшаним хигијенским и санитарним прегледима које спроводе лекари на прелазима.

Ставиљеци је рекао да је од момента увођења таксе, од новембра прошле године на Косово из централне Србије испоручено робе у вредности око 10 милиона евра, док је раније, у нормалним трговинским односима, вредност пласиране робе из српских фабрика била 450 милиона, а из БиХ 80 милиона.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво