Тачи: Став САД јасан – таксе морају бити укинуте

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је став САД јасан – таксе морају бити укинуте, додајући да ће у супротном то бити озбиљна "препрека стратешкој сарадњи и новим великим америчким инвестицијама на Косову".

Хашим Тачи је на својој Фејсбук страници написао да су "тврдоглавост и изостанак мудрих одлука продубили изолацију Косова и значајно нарушили односе са САД".

"Задржавање таксе озбиљна је препрека која онемогућава стратешку сарадњу и нове велике америчке инвестиције на Косову. Стога је потребно да се хитно донесу исправне одлуке, што је био кључни захтев и порука на састанку са секретаром Помпеом и саветником за националну безбедност О'Брајаном", истaкао је Тачи.

"Мој позив влади и политичком сектору је јасан. Требало би без одлагања да донесу исправне стратешке одлуке које ће зауставити изолацију, отворити дијалог за коначно решење и ојачати доживотно пријатељство и стратешку сарадњу са САД. Евентуално оклевање и изостанак брзих, мудрих, потпуних и делимичних одлука је непотребно, јер су те одлуке једини начин за постизање наших државних и стратешких циљева", написао је Тачи на Фејсбуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво