Хоти тражи од косовске владе одлуку о такси

Први потпредседник косовске владе Авдулах Хоти изјавио је да је пред Приштином "изазован процес постизања мировног споразума са Србијом, који заузврат има обострано признање" и да треба уклонити препреке које је поставила претходна влада.

Авдулах Хоти је на свом Фејсбук налогу написао да је суочавање с процесом укидања такси "потреба, али и захтев пријатеља који подржавају Косово већ 30 година".

Сматра да се споразум са Београдом постиже само кроз динамичан процес дијалога који води косовска влада, уверен да ће, са пуним легитимитетом грађана, бити део (доброг) решења.

"Препреке које смо сами наметнули искључују нас из овог процеса и не помажу нам, напротив. Ограничени смо временом како би смо постали део одбране и промоције суверенитета наше земље", закључио је Хоти.

Хоти је, према мишљењу аналитичара у Приштини, алудирао на хитност доношења одлуке о уклањању таксе на српске и производе из БиХ.

Политички аналитичар Рамуш Тахири рекао је да влада на челу са Аљбином Куртијем ове седмице мора да донесе одлуку о укидању таксе од 100 одсто, јер, ако се то не догоди, доводи се у питање њен опстанак.

"Ове недеље требало би да буде донета одлука о укидању заксе. То није нормално у међународним односима између држава. То је политичка мера која блокира економски однос. Ми немамо међународну подршку за таксу", рекао је Тахири приштинским медијима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво