Посланичка питања о изјави Палмера, филму "Владалац", министарки Михајловић

Посланици Народне скупштине Србије постављали су питања извршној власти и државним органима, а интересовала их је ситуација у Црној Гори, да ли је РЕМ упознат са информацијом да ће се наставити са снимањем документарних филмова о Александру Вучићу, као и да ли треба реаговати на изјаве америчког изасланика за Балкан Метјуа Палмера.

Посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета рекла је да радикали годинама упозоравају и председника Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић на "штеточинско деловање" министарке Зоране Михајловић и да упорно понављају питање "када ће она бити склоњена из Владе Србије, јер ради на штету грађана".

"Већ сви знају за Зоранине торбе које коштају од 2.000 до 5.000 евра, за привезак од 3.000 евра, за огрлицу од 14.000 евра, али постоји још нешто што је јако опасно, она је страно тело у влади, буквално шпијун", рекла је Радета.

Према њеним речима, Михајловићева је пре десетак дана рекла да ће Радета и Петар Јојић бити изручени Хашком трибуналу, а у понедељак се појавила вест о томе.

Радета је питала Вучића и Брнабић да ли су и они имали таква сазнања или је то било ексклузивно сазнање Зоране Михајловић.

"Ако нису, онда понављамо питање, докле ће шпијун да седи у влади", питала је Радета.

Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура питала је данас када ће Комисија која треба да испита поступање државних органа у случајевима несталих беба поднети извештај Скупштини и Влади и саопштити до каквих је закључака дошла, како би посланици на прави начин могли да расправљају о предложеном закону о несталим бебама.

Мацура је рекла да тој Комисији мандат истиче 19. марта 2020. године.

Јовановић: Брине помињање Војске Црне Горе 

Посланик Социјалистичке партије Србије Неђо Јовановић рекао је да председник Црне Горе Мило Ђукановић тражи алиби због народног незадовољства које је уследило због накарадног закона о слободи вероисповести и тим поводом је Ђукановић, према његовим речима, указивао на некакав деформитет у српском национализму.

С друге стране, Вучић и Дачић су, каже Јовановић, јасно ставили до знања да се Србија није и неће мешати у унутрашње ствари Црне Горе, али да ће се борити за права Срба у тој земљи која су све угроженија.

Додао је да брине помињање Војске Црне Горе за очување реда и мира, наводећи да је то притисак на све слободољубиве грађане који мирно протестују на литијама.

Вукадиновић: Да ли ико врши контролу угља који се продаје 

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је Министарство енергетике и Министарство за заштиту животне средине да ли ико врши контролу угља који се продаје, јер, према оцени стручњака, користи се угаљ веома ниског квалитета, што утиче на загађење.

Осврнуо се на изјаву Метјуа Палмера који је рекао да "Додик неће да опстане уколико не промени понашање", те упитао председницу Владе Србије која се у понедељак срела са Палмером у Лондону да ли сматра да треба реаговати на такве Палмерове изјаве.

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић питао је МУП да ли је покренуо истрагу како би се сазнало ко стоји иза хулиганског напада на просторије СНС на Врачару, наводећи да је то честа појава и да више није ни вест.

Питао је Регулаторно тело за електронске медије да ли ће реаговати "на медијску хајку телевизије Н1 у циљу заштите интереса јавности и корисника услуга електронских медија у складу са законом".

Додао је да постоји најава да ће се наставити снимање нових документарних филмова попут филма "Владалац".

"Није им доста што су урадили два дела вишесатног пљувања и репризирали и вртели до изнемоглости, па правили ТВ емисије у којима су анализирали тај филм и што воде хајку против свих нас...", рекао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво