Вучић: Видимо веће плате и пензије, али хоћемо много боље

Лидер Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић саопштио је да је просечна плата у децембру прошле године износила 510 евра. Најавио је да ће да ће ових дана предложити швајцарски модел "плус, плус" за обрачун пензија како би оне могле много брже да расту.

Вучић је, у обраћању члановима Главног одбора СНС, рекао да ће сутра бити објављена званични подаци просечне плате, израчунати по европским стандардима, који ће то показати.

"Знам да то није довољно и колико људи данас тешко живи. Знам да и данас имамо људе који живе на минималцу, мада смо и минималац повећали са 15.700 на 30.022 динара", казао је он.

Вучић је подсетио да је СНС борбеношћу и трудом променила ситуацију коју је затекла када је преузела власт - немаштина, банкротство, непостојање фабрика, непостојања производње, безнађе, непостојање будућности ...

"Од руба пропасти, банкротства, довели смо земљу на корак од "инвестмент грејда" у Стандард и пуру. Само покажите земљу у којој је за тако кратко време минималац подигнут за 100 одсто, а просечна плата за пет година порасла са 340 на 510 евра", казао је Вучић.

Међутим, указао је, то није довољно да грађани гласају за СНС.

"Многи ће рећи видимо путеве и пруге, али нису готови, видимо више пензије и плате, али није довољно. Хоћемо да буде много боље и више. Тражиће још већу посвећеност и снажнију енергију", казао је он.

Вучић је рекао да је посао који им предстоји због тога још тежи, јер ће грађани према власти бити критичнији. Указао је да је влада изашла са планом и програмом "Србија 2025".

"О каквој будућности да говоримо ако у 80 одсто места немамо канализацију. Неки нас критикују што у плану пише само 900 милиона за канализацију. Међутим, нећемо све плаћати кешом, из буџета, већ можемо узети кредите, јер немамо проблем са јавним дугом, који смо спустили са 79 одсто на 49,8 процената", казао је он.

За швајцарски модел "плус плус" 

Председник СНС Александар Вучић најавио је  да ће ових дана предложити швајцарски модел "плус, плус" за обрачун пензија како би оне могле много брже да расту.

Вучић је рекао да ће наредних дана са премијерком Аном Брнабић, министром фиансија Синишом Малим и Миланом Кркобабићем то размотрити.

"Може швајцарски модел, али плус плус, да пензионери добију добију знацајно веће повећање, и да то мозе да поднесе нас будзет", истакао је Вучић.

Пензионери, који су поднели и изнели највећи терет реформи и имали поверење у Србију, сада морају да осете, истиче, значајни бољитак и да имају подршку Србије.

"Наса политика мора да буде да људима каземо, имали сте поверења. Знањем и дисциплином излазимо из кризе, висе нисмо у кризи, али сада радимо на повећању плата и пензија", попручио је.

Вучић је као једну од најзначајнијих тачака политике странке истакао унапређење образовања, како државног тако и приватног, као и дуално образовање.

Не смеју да постоје факултети где се добија диплома, важно је знање.

"Најважнија тачка је образовање за наше младе људе, немамо довољно занатлија, морамо да мењамо приступ и радимо више, а не мање", поручио је Вучић.

Он је рекао да њихов план нису само нови путеви и канализација, већ то што немамо довољно српских радника и да је то данас реалност.

Наводи да најбрже напредује Дедиње два, на пример, јер тамо раде странци.

Поручио је и да СНС неће у кампњу са предлозима "за ленчарење".

''Немојте да радите недељом, суботом, петком..Наш је предлог да радите више, то важи и за младе и вредне људе. Немојте да се лажемо, не може се без рада", истакао је Вућић

Он каже да људи то не воле да чују, сви кажу да су уморни од нечега. "Ја нисам уморан", рекао је председник Србије. 

Коалиције скоро договорене, завршни митинг у Нишу

Са већином коалиционих партнера завршени су разговори и остаје да се заврши технички посао, истакао је данас лидер СНС Александар Вучић који је најавио да ће завршни митинг кампање те странке бити у Нишу.

"Разговарали смо са већином коалиционих партнера и договорили да наредних дана завршимо технички посао са странком Кркобабића, Љајића, Вулина. Још је остало да разговарамо са осталима, па ћемо онда упознати јавност", рекао је он обраћајући се Главном одбору СНС.

Позвао је функционере на локалу да раде на сарадњи са партнерима, да се не понашају бахато и не говоре „не дајемо толико, даћемо оволико" и да се запитају колико би гласова они добили да случајно нема других у странци.

"Потребно је да са људима сарађујемо. Не треба нам никаква врста осионости, не треба нам да владамо сами, потребни су нам и други људи у влади", казао је Вучић.

Казао је да не жели да помиње имена политичких противника, јер га занима само рад његове странке, и позвао чланове да посете сваку кућу, разговарају са свим домаћинима, и да не кажу ништа лоше.

"Направите изборне штабове не само на месним и општинским одборима, како би посетили сваку кућу и зграду. Немојте да тражите само да идете по националним и регионалним телевизијама", поручио је он.

Вучић је најавио да ће завршно гостовање имати на "Бел Амију" или некој другој нишкој телевизији.

"Завршни митинг ћемо имати у Нишу. Толико ми је стало до Ниша", подвукао је он.

Србија нема две столице, само једну, српску 

Србија нема две или три столице на којима седи, већ само једну, српску, истакао је лидер СНС Александар Вучић рекавши да је поносан на чињеницу што Србија води самосталну, независну политику.

"После много година Србија има своју политику коју смо ми установили", подвукао је у обраћању Главном одбору СНС.

Казао је да га је генерал Хоџис, иначе "сјајан тип", изјавом да не разуме зашто ће Србима "Панцир" подсетио да нема одговора на једно његово, Вучићево, питање:

"У реду, нећемо да купујемо или производимо оружје, али што сте давали Кајова хеликоптере и панцер хаубице Хрватској, зашто наоружавате Албанце на Косову? Да ови неће да нападну Аустрију, а они да крену на Албанију? Је л'' мислите да треба да будемо најслабији, да нам онда када вама треба кажете 'погледајте како сте војнички слаби, немојте да пустимо неке против вас, као 1995. када је замало пала Бањалука", рекао је Вучић.

Суштина је у томе, каже, да никога не дирамо, да хоћемо да чувамо мир, али и да желимо да снажимо, јачамо и купујемо одбрамбено оружје. 

Ништа што би понизило и осрамотило Србију нећу прихватити

Пред нама је тежак период у политичком смислу, очекују нас велики притисци поводом Косова, рекао је Вучић и поручио да неће прихватити ништа што би понизило или осрамотило Србију.

"Грдно су се преварили они који маштају да ће да нам подвикну, а ми да признамо независност Косова", рекао је Вучић на седници Главног одбора странке.

Зна, каже, сваког од званичника у свету и шта мисле о решавању косовског питања.

"Знам како ће да изгледа то што ће да нам ставе, плус минус једну тачку. То ће бити нешто да не моземо да прихватимо, а да не би смели да одбијемо", објаснио је Вучић.

Истакао је да ће урадити најбоље за Србију. "Нећу да прихватим несто сто би понизило или осрамотило Србију", поручио је.

Подсећа да осам година слуша приче како је издајник и да треба да преда Косово које су, како каже, "они изгубили и предали".

"Сваког дана држе патриотске придике, а ми смо успели да сацувамо мир и стабилност и да сацувамо нас народ на КиМ", истакао је Вучић, те да добијемо време за сређивање економије, да позицију Србије померимо значајно на "бољу страну", да можемо да се питамо и одлучујемо.

Вучић је истакао и да ће Србија наставити европским путем.

"Имајте поверења, знамо ста радимо и како и због чега моземо да баштинимо вредности и економски да напредујемо", поручује Вучић.

Поручио је и да ако неко припрети Србији због сарадње са Русијом и Кином, да су нам то пријатељи и да ћемо наставити са њима сарадњу.По питању региона, тражи: "Немојте да одговарате ни на каменице, ни на увреде. Не треба нам мжња према Црногорцима или било коме другом. Ми треба да покажемо да смо другачији", истакао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија штитити интересе српског народа, било у Републици Српској или Цној Гори или негде друго, али мирно, не угрожавајући ничији интегритет.

"Најважнији циљ је да сачувамо мир и стабилност, не требају нам сукоби", рекао је председник Србије.

Страначким колегама препоручио је да када им неко одговори увредама, да смо "шака јада", треба да знају да су они који тако говоре у проблему, а не ми.

"Зато је вазно да будемо уздржани, да не показујемо нервозу", истакао је Вучић. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво