Вучићева честитка Путину: Дан бранилаца отаџбине је више од празника

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину и поручио да је Дан бранилаца отаџбине више од празника.

У честитки се наводи да је Дан бранилаца отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом, саопштено је из Председништва.

"Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Oтаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде", наводи се у честитки председника Вучића.

Подсећа да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

"То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа", навео је Вучић у честитки.

Додаје да Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.

Захвалио је председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.  

"Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Oтаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавања", наводи се у честитки председника Вучића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво