Дачић: Социјалисти свуда на страни Срба

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић каже да ће та странка свуда бити на страни Срба".

Дачић је на обележавању 30 година постојања СПС-а у Нишу поручио да социјалисти никада неће "ћутати и аплаудирати док неко отима српске светиње у Црној Гори".

"Зато смо ми на страни Срба и СПЦ у Црној Гори и на страни Републике Спске, на страни српског народа у Хрватској", додао је Дачић.

Дачић је рекао да се Србија притиска да престане са кампањом за повлачење признања независног Косова, али да то неће учинити, нити ће рећи "браво што сте признали Косово".

После празника са Вучићем о изласку на изборе

Дачић је навео да ће у наредних неколико дана наставити разговоре са лидером Српске напредне странке (СНС) Александром Вучићем о томе како ће изаћи на предстојеће парламентарне изборе.

Дачић је новинарима у Нишу, где је СПС обележио 30 година постојања, рекао да су социјалисти предложили лидеру СНС-а да размотри заједнички излазак на изборе "на глобалном плану".

"Ми смо спремни да, ако постоји потреба за тим, идемо на заједничку листу имајући у виду тежину проблема са којима ћемо се као земља суочавати у наредном периоду, рекао је Дачић.

Истакао је да је за Србију важно да се економија добро развија и оценио да је то један од највећих резултата сарадње са СНС-ом.

Додао је да за социјалисте "нема дилеме" око тога да на изборе иде са Јединственом Србијом и, како каже, евентуално са још неким на локалном нивоу, те да очекује добар изборни резултат СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво