Уредбе Владе о боравку странаца и заштити деце на интернету

Влада Србије усвојила је две уредбе и једну стратегију, којима држава жели да подигне атрактивност пословног окружења, заштити децу на интернету и регулише јавни интерес у области културе.

Влада Србије донела је Уредбу о критеријумима за одређивање категорија странаца којима се привремени боравак у Републици Србији може одобрити независно од основа за одобрење привременог боравка.

Неке од тих категорија су инострани оснивачи иновативних стартапова, особе са високошколском спремом које желе да се запосле у Србији, као и за приватне инвеститоре.

У саопштењу Владе Србије се наводи да том уредбом држава наставља да подиже атрактивност пословног окружења у међународним оквирима, како би најквалитетније идеје из целог света могле да се развијају у Србији.

Поред тога, усвојена је и Уредба о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија.

Тим документом обезбедиће се превентивне мере, али и подизање свести код деце, родитеља и наставника о безбедном начину коришћења Интернета.

Предвиђено је и јединствено место на којем ће се пружати савети и примати пријаве у вези заштите и безбедности деце на интернету. За наведене активности у 2020. години, опредељена су средства у износу од 12 милиона динара.

На седници је усвојена Стратегија развоја културе од 2020. до 2029. године, као основни стратешки документ културне политике Србије.

Стратегијом се плански и систематски регулише јавни интерес у области културе и одређују стратешки приоритети њеног развоја у наведеном десетогодишњем периоду.

У изради овог документа, поред представника Министарства културе и информисања, учествовале су и релевантне институције - Завод за проучавање културног развитка и друге републичке установе културе, представници организација цивилног друштва и национални савети националних мањина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво