Маринковић са члановима кабинета Доналда Трампа

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић састао се у Вашингтону са члановима кабинета председника САД Доналда Трампа, министром за енергетику Риком Перијем, министром за пољопривреду Сонијем Перђуом и министром за рад и запошљавање Алексом Акостом.

Како је речено Танјугу, чланови кабинета пренели су став председника председника Доналда Трампа да је Србија једна од најважнијих земаља региона, да ће имати подршку САД и да може очекивати још инвестиција америчких компанија.

Такође, изразили су велико задовољство економским напредовањем Србије и лидерством у погледу обезбеђивања стабилности у региону.

Маринковић се раније састао и са шефом Републиканске партије у Конгресу САД Кевином Мекартијем, републиканским конгресменима Робертом Адерхолтом и Џом Моленаром, с којима је разговарао о развоју парламентарних односа САД и Србије.

Саговорници су истакли да је од фундаменталног значаја потписивање уговора за изградњу ауто-пута деоница Појате-Прељина Моравског коридора који ће бити први дигитални и најшири ауто-пут у Србији.

Маринковић је захвалио Кевину Мекартију на подршци и бољем разумевању које имају председник САД Доналд Трамп и његова администрација за Србију и њене легитимне интересе на Косову и Метохији, и истакао да је потребно још веће америчко ангажовање у циљу стабилизације региона и постизања мира, дугорочног и одрживог решања.

Маринковић је конгресменима упутио позив да дођу у Србију у што краћем року, како би постигли нове споразуме у области економије, образовања, енергетике и нових технологија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво