Омладинци и даље дежурају у централи ДС-а

Чланови Омладине Демократске странке од јуче поподне, када су чули да је њихов одбор распуштен, само дан пошто је изабран, "дежурају" на смену у просторијама странке у Нушићевој улици. Очекују председника Зорана Лутовца да им објасни одлуку о распуштању њиховог, али и других одбора странке, али се то данас до поднева још није догодило. У саопштењу којим се Лутовац огласио, оптужио је Александра Вучића да дестабилизује ДС.

Представница Омладине ДС-а Александра Божић, која са колегама "дежура" у страначкој централи коју су јуче заузели, рекла је да нису добили никакво објашњење распуштања њиховог одбора, али ни да ли ће Лутовац доћи да им то каже, с обзиром да су му, и јавно, упутили позив да дође.

"Овом одлуком угрожена је демократија у странци, а нама стижу поруке подршке са свих страна, од функционера, тако и посланика из редова ДС", каже Божићева за Танјуг.

Истиче да њихова идеја није да "праве хаос", али инсистирају на одговорима.

Тим пре што, како наводи, пре седнице Главног одбра није било никаквих наговештаја да би могло доћи до такве одлуке, те да су били затечени.

Божићева каже да не знају ни који чланови су гласали за такву одлуку и да очекују да ће имати више информација када председник Лутовац дође и обрати се.

"Спремни смо да чекамо док се не појави, јер за неког ко се налази на таквој позицији не приличи да се не појави и да разговара с нама, јер то је све што желимо – да разговармо", прецизирала је Божићева.

Председништво Демократске странке распустило је у суботу подмладак странке, који је дан раније изабран, док је део чланова напустио седницу Главног одбора, која је одржана пре тога.

Зоран Лутовац огласио се после седнице руководства странке, тврдњом да ДС дестабилизује председник Србије и СНС Александар Вучић.

Лутовац у саопштењу наводи да је ДС на правом путу повратка некадашње снаге, и да га зато не чуди што је председник Вучић, како наводи, "активирао све ресурсе у безуспешном покушају да разбије бојкот избора и консолидацију ДС".

Према његовим речима, наредних неколико месеци су кључни за отпор Вучићу, и, како је навео, зато ће његова странка показати озбилност и одговорност окупљајући проевропске и реформске снаге друштва.

Бурној јучерашњој седници Главног одбора ДС присуствоивало је 163 члана од 280 чланова, односно, како је рекао у међувремену рекао Радослав Милојичић Кена, половина или није дошла или је изашла напоље, што, истиче он, говори о подељености унутар Демократске странке.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво