Део чланова напустио седницу Главног одбора ДС-а

Обраћање Небојше Зеленовића је само један од разлога због којих су чланови ГО напустили седницу, реч је о незадовољству због укидања демократије у странци, рекао је функционер Демократске странке Бранислав Лечић. Председник ДС-а Зоран Лутовац поручио је да странка мора да почива на солидарности а не на сплеткарењу.

Део чланова Главног одбора Демократске странке напустио је данас седницу.

Бранислав Лечић, који је међу онима који су изашли, рекао је новинарима да верује да руководство странке сада нема кворум за одлучивање.

Лечић је рекао да је тражио реч, али да је није добио, што се први пут догодило у ДС-у и оценио да та странка одлази од своје суштине.

"Мислим да ће ово оставити озбиљне последице на функционисање Демократске странке зато што је немогуће да из ДС-а нестане демократије, јер оног тренутка када се то деси, мислим да смо попуно поражени у целој земљи", истакао је Лечић.

На питање како коментарише обраћање Небојше Зеленовића, који није члан те странке, Лечић је рекао да би то имало смисла да је дошло до уједињења ДС-а, али да није примерено да са позиције шефа друге политичке странке расправља и утиче на политику, уређење и финансије Демократске странке.

Како је рекао, то је само један од разлога због којих су чланови ГО напустили седницу, а реч је о незадовољсту генерално зато што се демократија у ДС-у укида.

За разлику од њега, Небојша Зеленовић, председник странке Заједно за Србију, говорио је на ГО што је изазвало негодовање појединих чланова.

Поручио је да даје пуну подршку председнику странке Зорану Лутовцу и његовој храбрости да се избори са проблемима у којима се ДС нашао и додао да је дошао тренутак за процес уједињења.

Верује да без јаке и снажне Демократске странке нема ни јаке и снажне Србије.

Лутовац: Странка мора да почива на солидарности, а не на сплеткарењу

Члановима ГО обратио се и председник ДС-а Зоран Лутовац који је рекао да ако странка жели да врати поверење грађана мора да почива на солидарности, а не на сплеткарењу, те да морају да отворе простор онима који су посвећени странци, а не онима који калкулишу и мешетаре.

Као други корак у враћању поверења, Лутовац је навео да ДС мора да покаже да је странка која враћа своје дугове и да ће покушати да добије поверење грађана да се финансира самостално и да не зависи ни од тајкуна ни од буџета како би доносила исправне одлуке.

Предложио је да се формира Одбор за финансијско управљање и контролу, који би се бавио финансијама, а чинили би га угледни чланови.

Новинарима је незванично речено да је шеф информативне службе ДС-а Биљана Максимовић добила отказ зато што је напустила седницу ГО.

Поред Лечића, седницу су напустили и посланици Александра Јерков, Радослав Миличић, Балша Божовић, некадашњи министар Слободан Милосављевић...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво