Шешељ упозорава да би Приштина могла да тражи улазак у "мали Шенген"

Лидер СРС-а Војислав Шешељ је изразио бојазан да би у случају увођења "малог Шенгена" почео притисак западних земаља и да би у једном тренутку албанско руководство у Приштини послало своју делегацију, која би имала исти статус као Србија, Северна Македонија и Албанија.

Војислав Шешељ је новинарима у Скупштини Србије изјавио да је важно шта се дешава, како је рекао, са статусом такозваног независног Косова уколико албански премијер Еди Рама одлучи "да доведе и приштинску делегацију и укључи је у тај споразум".

Шешељ је изразио бојазан да би у случају увођења "малог Шенгена" почео притисак западних земаља и да би у једном тренутку албанско руководство у Приштини послало своју делегацију, која би имала исти статус као Србија, Северна Македонија и Албанија.

Шешељ је рекао да очекује да му председник Александар Вучић "разјасни шта у том случају".

Затражио је од Вучића одговор на питање шта је то што може да донесе "мини Шенген", а не може ЦЕФТА споразум и навео да је у оквиру тог споразума Косово било присутно са звездицом, односно као територија како је прописано Резолуцијом 1244.

Коментаришући оптужбе у вези са продајом оружја на рачун оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Шешељ је напоменуо да је врло опрезан са оним што долази од прозападне опозиције.

Такође, не интересују га ни изјаве Стефановића, већ инсистира да се јавности пружи објективан и истинит одговор на питање – да ли је Крушик продавао приватним фирмама оружје испод цене, односно да ли је продавао оружје испод цене по којој га продаје СДПР.

Упитан да ли ће сутра присуствовати дијалогу власти и опозиције у Скупштини уз посредовање Европског парламента, Шешељ је поручио да нема намеру да учествује где год да посредују странци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво