Приштина на корак до нове владе

Представници две најснажније косовске партије, Самоопредељења и Демократског савеза Косова постигли су програмски договор о будућој влади. Договор треба да потврде лидери странака, Аљбин Курти и Иса Мустафа.

Демократски савез Косова и Самоопредељење постигли су у четвртак програмски договор о новој косовској влади, али остаје да тај споразум потврде лидери странака, Иса Мустафа и Аљбин Курти, јављају приштински медији.

Како је новинарима, после шестог састанка представника те две странке, рекао званичник ДСК-а Авдулах Хоти две стране су окончале разговоре о програмском документу нове владе.

"Са задовољством могу да кажем да смо постигли договор о свим програмским питањима", рекао је Хоти, наводећи да ће лидери странака ускоро конкретизовати овај договор.

"Договорили смо се о структури владе и институција", рекао је Хоти, наводећи да још увек није било разговора о персоналним питањима.

Према коначним резултатима превремених парламентарних избора на Косову, Самоопредељење је освојило 26 одсто гласова (32 мандата).

На другом месту је ДСК са 24,48 одсто (29 посланика), а следи ДПК са 21 одсто (25 посланика). АБК је освојила 11,4 одсто гласова (14 мандата), а Српска листа има 6,7 одсто гласова (10 посланика).  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво