Вучић: Четири нова хеликоптера стигла у Србију

Председник Александар Вучић изјавио је да су у Србију стигла четири нова хеликоптера за одбрамбене снаге Србије.

Александар Вучић је рекао да су три хеликоптера стигла из Русије, а један из ЕУ.

"Веома сам срећан због тога", рекао је Вучић за ТВ Пинк и додао да ће летелице бити представљене на приказу "Слобода 2019", који се у суботу у Батајници одржава поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Председник је истакао да је реч о новим машинама, које наша земља није куповала последњих 30 година.

"Данас имамо, можемо да купујемо и да штитимо нашу слободу, наше небо и нашу земљу, и показујемо да Србија може да иде напред", рекао је Вучић.

"Нећу да лажем народ"

Вучић је за Пинк рекао и да је за њега Косово део Србије, али да неће да лаже народ и каже да је "све наше".

"Нећу да лажем народ и кажем да је све наше и лако ћемо ми то и да се јуначимо. То не подносим јер та лака решења обично воде до амбиса. Ја народу кажем није све наше, али није све ни њихово", рекао је Вучић.

Он је рекао да је наш посао да покушамо да пронађемо компромис, али да компромис не значи да изгубимо све, као што смо, каже, изгубили у време Ђиласа, Јеремића и осталих.

Поручио је Албанцима да "тек када се упристоје и престану да лажу", да прогоне Србе са севера, као и свих других делова КиМ, дођу и кажу да желе да разговарају и да ће онда и уследити разговори.

Председник Србије је рекаода ће наставити од међународне заједнице да тражи одговор о свим неприхватљивим потезима Приштине, попут фотографисања британског амбасадора са Аљбином Куртијем под заставом Албаније.

Вучић је указао да се међународна заједница руководи двоструким аршинима и у прилог томе упитао да ли би се амбасадор Николас Абот сликао с Милорадом Додиком под, на пример, заставом Републике Донбас.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво