Дачић и Стефановић са амбасадорима о захтеву Приштине за пријем у Интерпол

Министри спољних и унутрашњих послова, Ивица Дачић и Небојша Стефановић, одржали су брифинг за амбасадоре одређених држава чланица Интерпола акредитованих у Београду, поводом поновног захтева Приштине за пријем у чланство Интерпола.

На састанку је истакнуто да је посвећен теми која је од велике важности за Србију, а уједно представља изазов и за све државе које своју политику заснивају на поштовању међународног права и основних принципа међународних односа, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Амбасадори су обавештени да ће Небојша Стефановић предводити делегацију Републике Србије на предстојећем заседању Генералне скупштине Интерпола, која се одржава од 15. до 18. октобра ове године у Сантјагу у Чилеу.

"Изражена је захвалност свим државама које су пружиле подршку ставовима Републике Србије на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију, као и уверење да ће се и овог пута успротивити пријему Приштине у Интерпол, и на тај начин поново јасно потврдити да су против политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол", закључује се у саопштењу.

Небојша Стефановић рекао је раније данас да ће се српска делегација на Генералној скупштини Интерпола у Чилеу борити се до последњег тренутка да такозвана држава Косово, које је позвано да присуствује као посматрач, не постане члан те институције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво