Ђурић: Приштина да лети из Уефе и Фифе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да, после забране фудбалског меча између Трепче и Црвене звезде који је требало да буде одигран у Звечану, Приштина мора "наглавачке да лети из Уефе и Фифе", где јој, каже, "никада и није било место".

Ово је још један доказ настојања Приштине да се Србија на сваки, па и на симболичан начин, истисне са Косова и Метохије, иако је утакмица за циљ имала промоцију спорта, а не било какву политичку поруку, истакао је Марко Ђурић.

Он је додао да, уз забрану уласка на Косово политичким званичницима из Србије, ово није први пут да се и спортистима онемогућује долазак на Косово.

"Настојањем да инсталирају гвоздену завесу између централне Србије и наше јужне покрајине Приштина бира пут самоизолације, као што су Албанци то чинили толико пута у историји, али српски народ се не опасује зидовима и жели да егзистира у отвореном друштву, онако како се у савременој Европи данас живи", истакао је Ђурић у саопштењу.

Подсетио је да је утакмица између домаћина Трепче из Звечана и београдске Црвене звезде требало да буде одиграна у складу са пропозицијама Уефе и Фифе, "тако да је Приштина данас овим агресивним политичким актом ударила и на темеље европског и светског спорта и вредности мира и сарадње које он промовише".

Ђурић наводи да ће о овом антицивилизацијском и антиевропском потезу Приштине бити обавештене све надлежне међународне инстанце, како би читава међународна заједница још једном имала прилику да види да је самопроглашено Косово црна тачка и острво неуређености и хаоса на европској мапи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво