Графити OВК у општини Штрпце

Током викенда у селима Битиња, Поповце, Брезовица и на месту Ракановац, код споменика стрељаним родољубима, осванули су графити УЧК и Косово-Албанија. Случај је пријављен косовској полицији и за починиоцима се трага.

Исписивање графита узнемирило је сиринићке Србе који истичу да се протеклих година у овој шарпланинској општини, где живи око 70 одсто Срба и 30 одсто Албанаца, није било међунационалних ексцеса.

Канцеларијa за Косово и Метохију указује да се исписивање парола УЧК на прилазима Штрпцу не може схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на КиМ. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво