Вучић: Тражио сам oд Хрватске да се не користи стално израз "великосрпска агресија"

Председник Србије Александар Вучић потврдио је наводе хрватских медија да је од хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић тражио да се не користи стално израз "великосрпска агресија", али је истакао да је од ње тражио и боље услове живота за Србе у Хрватској.

"Другачији је однос према српском живљу, људи треба да добију струју, воду. Тражио сам 'немојте људи да говорите о великосрпској агресији све време', пошто то нема смисла. Али тражила је и она од мене. Није она била неко ко све прихвата, већ је и она тражила од нас. Ми где смо могли изашли смо у сусрет, где нисмо могли нисмо", рекао је председник за ТВ Прва.

Додао је да је хрватска председница од њега тражила да се посебно позабави несталим лицима.

"Када је реч о комуникацији између кабинета двоје председника, нема ту бог зна какве тајне. Колинда Грабар Китаровић је од мене тражила да се посебно позабавим несталим лицима и ја у наредном периоду очекујем прве резултате по том питању, а није лако, много је тешко", рекао је Вучић.

Сматра да је Китаровићева, иако није увек сагласан са њеним изјавама, одиграла позитивну улогу.

Када је реч о ауто-путевима, Вучић је рекао да држава данас има новца да гради ауто-путеве те да ће за мање од два месеца бити отворен источни крак Коридора 10, од Ниша до Градине на граници са Бугарском.

Поручио је опозицији да неће успети да победи нормалну, пристојну, марљиву и радну Србију.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво