Меркел: Европа ''истински уједињена" само са земљама Западног Балкана

Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је да Европа ће бити истински уједињена само када све земље на Западном Балкану постану чланице Европске уније.

Европско издање портала Политико наводи да изјава немачке канцеларке представља још једну потврду посвећености Берлина проширењу Европске уније, што је непопуларна идеја међу неким чланицама ЕУ и многим бирачима у западној Европи.

Ангела Меркел говорила је у Мађарској, на обележавању 30. годишњице такозваног "Паневропског пикника" – симболичног догађаја који је довео до масовног егзодуса становника Источне Немачке на Запад, коначног пада Гвоздене завесе и приближавања западне и источне Европе.

Међутим, канцеларка је нагласила да европско јединство неће бити заокружено док се цели Западни Балкан не придружи Европској унији.

"Ако посматрате ствари геостратешки и такође погледате мапу, видећете да ће Европа бити истински уједињена само са државама Западног Балкана", рекла је Меркелова новинарима у мађарском граду Шопрону, преноси Глас Америке.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво