Вулин: Следеће године стижу хеликоптери из Русије, сами бирамо шта ћемо да набавимо

Делегација Министарства одбране боравила је у Русији на позив руског министра одбране. Том приликом обишли су фабрику “Роствертол“ која ће у првом кварталу наредне године испоручити четири нова хеликоптера Војсци Србије, присуствовали су и финалу тенковског биатлона у ком је екипа Војске Србије заузела осмо место. Током боравка у Русији, српски министар одбране састао се са својим руским колегом Сергејем Шојгуом.

Министар одбране Александар Вулин је за РТС рекао да се споразум председника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића добро развија, као и да су ушли у другу фаза рада на "миговима". 

"Обезбедили смо да несметано стигне 10 БРДМ-2 оклопних возила, са министром Шојгуом смо разговарали о томе да их стигне још, стићи ће и тенкови који су договорени", рекао је Вулин.

Указао је да ће у првом кварталу следеће године стићи и четири Ми-35 хеликоптера, као и три Ми-17 хеликоптера.

Вулин је рекао и да Србија и Русија никада нису имале толико заједничких активности. Наставиће се сарадња када су у питању војне вежбе, пренос искуства, образовање кадрова.

"Имамо веома плодну, широку сарадњу која се спроводи у складу с политиком војне неутралности", навео је Вулин.

Истакао је да сарађујемо и са истоком и западом – сами бирамо пријатеље, наоружање и образовање за наше кадрове.

"Ми смо наручили и већ добијамо ХА-145 хеликоптере француско-немачке копродукције, наручили смо и ракете 'мистрал' из Француске, а видите колико наоружања набављамо с простора Руске Федерације. То је војна неутралност, сами бирате, доносите одлуке и узимате шта је најпотребније вашој земљи", рекао је Вулин.

Министар одбране је рекао и да је велика част што је Србија позвана да 2020. године учествује у Паради победе на Црвеном тргу.

"Када будемо марширали Црвеним тргом, читав свет ће видети да смо достојни својих предака. Захвалан сам руском руководству јер су нашли начина да покажу колико нас цене", закључио је Вулин.

Вулин је коментарисао и отварње ауто-пута "Милош Велики". Рекао је да је био сведок неколико влада, када у тешким временима није било довољно новца и када се размишљало да се одустане од овог подухвата.

"Мењали су се министри саобраћаја, мењали су се министри финансија, али председник Вучић је био одлучан да се ауто-пут мора направити, не само овај, већ да цела Србија мора бити премрежена ауто-путевима. Ми данас видимо плод те посвећености и те упорности", нагласио је министар Вулин. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво