Брнабић: Недопустиво је да испуца асфалт, неко ће одговарати

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да је недопустиво оно што се десило на Коридору 10 – да само 60 дана након пуштања за саобраћај деонице кроз Грделицу испуца асфалт. 

Премијерку Ану Брнабић су новинари, после састанка са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић, питали да ли ће неко сносити одговорност за напрслине на ауто-путу кроз Грделицу.

На деоници Коридора 10, од Царичине долине до тунела Манајле, завршена је санација последње од три пукотине које су се појавиле на горњем слоју асфалта на путу.

"Они који су одговорни, одговараће за то", рекла је Брнабићева додајући да што се тиче одговорности, она није надлежна да је одређује, већ да је то на Тужилаштву.

Сматра и да ситуација у вези са тим није била катастрофална, јер нико од корисника пута није био угрожен, а није им била нанета ни материјална штета. 

Како каже, разуме, и без тражења алибија, да је та деоница тешка. 

"Да ли је допустиво да се након 60 дана то деси, није. Мислим да за то неко треба да одговара и да се све испита", нагласила је Брнабићева. 

Упитана да ли осећа неку врсту одговорности с обзиром на то да је фирма "Интеграл" из Бањалуке била извођач, Цвијановићева је рекла да је то приватна компанија, да постоје надлежни који надгледају шта је учињено или није, те да одговорност није на Влади Републике Српске. 

Како је навела, за пропусте постоје надлежна тела која морају да испрате шта се дешава на терену и да евентуалне проблеме санкционишу. 

Само да се отвори Братољуб 

Рупе нису проблем "Братољуба", моста који спаја Братунац и Љубовију. Нису ни могле настати, јер се ни две године пошто је направљен, не може преко њега. Изградњу је финансирала Србија. Гранични прелаз је по договору обавеза Федерацији.

"Кад смо чули сва образложења, измишљали, сад смо дошли у ситуацију да кажу не можемо завршавати јер нам недостаје три милиона", рекла је Цвијановићева. 

"Ево ми ћемо да платимо, ми ћемо да донирамо", рекла је премијерка Брнабић. 

Она је навела да је на састанкју са евроспким комесаром Јоханесом Ханом затражила и помоћ ЕУ за отварање тог моста, јер - како је напоменула - више не зна шта да уради.

"Мени је неприхватљиво као особи, не као политичару, не као председници Владе, неприхватљиво ми је да ви пустите те људе да устану ујутро, да виде готов мост и да не могу да га пређу. Како то, чиме су ти људи то заслужили?", питала је премијерка Брнабић. 

Као проблем не само за тај пројекат, обе стране наводе то што 10 месеци после избора у БиХ није формиран Савет министара. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво