Вучић: Част ми је да у октобру присуствујем крунисању у Јапану

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадором Јапана Ђунићијем Марујаму и рекао да му је част да прихвати позив да у октобру присуствује званичној церемонији крунисања и буде у прилици да цару Нарухиту лично пожели много успеха, у корист напретка Јапана, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Александар Вучић и амбасадор Марујама су разговарали о текућим заједничким пројектима, изразивши задовољство њиховим добрим напретком, као и могућим будућим пројектима.

Амбасадор Марујама је пренео да јапанске компаније, које већ послују у Србији, намеравају да повећају обим производње, као и број запослених, изразивши наду да ће њихово добро искуство и задовољство условима пословања допринети доласку других инвеститора из Јапана.

Потврдио је да се повећава њихово интересовање за улагање у Србији.

Председник Србије је истакао да је прошлогодишња посета Србији премијера Шинзо Абеа дала снажан подстицај за унапређење политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, али и успостављања јачих веза у свим другим областима од обостраног интереса.

Изразио је наду да ће и његова посета Јапану допринети да се билатерални односи успешно развијају, уз међусобно поштовање и разумевање.

Вучић је још једном пожелео јапанском народу да им Реива ера, која је почела ступањем цара Нарухита на царски престо, донесе мир, срећу, хармонију и благостање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво