Брнабићева о забрани уласка на КиМ: Харадинај ми рекао да је то лажна вест

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је лажна вест да је забрањен улазак српским званичницима на Космет, јавља извештач РТС-а.

"Чула сам од господина Харадинаја да је лажна вест да су српским званичницима забрањене посете КиМ. Мене чуди да лажне вести у Приштини шире саветници такозваног министра за иностране послове, али то сада смањује тензије у региону", рекла је премијерка Србије после неформалног радног доручка лидера Западног Балкана. 

Јетљир Зуберај, саветник министра спољних послова Косова Беџета Пацолија, написао је јуче на Фејсбуку да је одлука о забрани посета српских званичника донета због "претњи од стране Србије ка Косову, константне пропаганде и лажних вести, као и покушаја да се изазове хуманитарна криза на северу".

Одмах су реаговали званичници у Влади Србије, позивајући међународну заједницу да утиче на Приштину.

Ана Брнабић учествује на Самиту ЕУ – Западни Балкан у оквиру Берлинског процеса. Приштину на скупу представља Рамуш Харадинај.  

Премијерка Србије је навела да је регион и даље у кризи и да има много популизма. Истакла је да би волела другачији регион и да би то било позитивно за све земље Западног Балкана и за Србију.  

"Чини ми се да је регион у таквој ситуацији да морамо да се фокусирамо више на то шта међусобно можемо да урадимо да се померимо од популизма који је, нажалост, увела Приштина", рекла је премијерка. 

Указала је да, нажалост, популарност приштинских званичника после потеза као што су забрана трговине и кретања и даље расте.  

"Србија има интерес да регион изгледа другачије, да буде стабилнији и боље повезан и да младим генерацијама пружи другачију перспективу", навела је премијерка Србије.  

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво