Забрањен улазак српским званичницима на Космет

Приштина је донела одлуку да ниједном српском званичнику не треба дозволити улазак на територију Космета.

Јетљир Зуберај, саветник министра спољних послова Косова Беџета Пацолија, написао је на Фејсбуку да је одлука донета због "претњи од стране Србије ка Косову, константне пропаганде и лажних вести, као и покушаја да се изазове хуманитарна криза на северу". 

Зуберај је навео да је српско становништво на северу било присиљено да затвори радње само због политичких циљева Београда. 

"Министарство спољних послова неће дозволити ниједном званичнику из Београда да посети Косово и захтеви ће бити одбачени док год се не прекине с таквим понашањем", написао је Зуберај.

Ово је први пут да се свим српским званичницима линеарно забрањује улаз на Космет.  

Одлуку Приштине коментарисао је директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који је рекао да она представља шамар међународној заједници и Европи и да ће то бити повод за још снажнију дипломатску активност Београда.

У сличном тону реаговао је и министар спољних послова Србије Ивица Дачић. Он је за Новости рекао да међународна заједница "срамно ћути на кршење свих цивилизацијских норми које годинама спроводе Рамуш Харадинај и Хашим Тачи".

Српска листа позвала је међународну заједницу да не буде глува и слепа на "антисрпско понашање Приштине" и апеловала на грађане да остану прибрани.

огласила се и портпарилка ЕУ Маја Коцијанчић изјавом да Брисел очекује поштовање споразума о посетама званичника, који је постигнут у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво