Обележено 16 месеци од убиства Оливера Ивановића

Питање ко је убио Оливера Ивановића постављено је и данас приликом обележавања 16 месеци од трагичног догађаја. Странка Грађанска иницијатива СДП поручила је да "неће дозволити да ово убиство остане нерасветљено и оде у заборав", пренео је КоССев.

Обележавању су присуствовали најближи Ивановићеви сарадници и део породице, који су у 10 часова на месту убиства запалили свеће. На обележавању су били присутни и припадници косовске полиције.

Из политичке странке чији је Ивановић био лидер, оценили су да истрага "тапка у месту" и да последњих дана нема "ни изјава ни коментара, ни било каквих званичних информација о убиству.

"Данас, после шеснаест месеци, на истом смо месту где је Оливер Ивановић мучки убијен, без иједног детаља везаног за истрагу, због чега се ствара утисак да процес тапка у месту". Никаквих детаља, као што знате - то пратимо свакодневно и сваког месеца обележавамо. Последњих месеци чак немамо никакве изјаве ни коментаре од косовских институција, али ни од међународне заједнице", рекла је одборница Ксенија Божовић.

Поручила је да ће их ова странка "увек подсећати на то", и да неће да дозволи да се убиство Оливера Ивановића не расветли. "Нека буду сигурни да ће једнога дана убица морати да се пронађе и изведе пред лице правде", поручила је Божовићева.

ГИ СДП је раније у саопштењу подсетила и да немају ни информације о томе да ли је неко саслушан и да ли ће неко одговарати за "срамни предизборни спот који је можда проузроковао и убиство, да ли је неко саслушан и одговарао за паљење његовог аутомобила, али и за паљење страначких просторија".

Шта се десило, пита ГИ СДП, са кривичним пријавама и тужбама за сва дела која су учињена кандидатима за градоначелнике на претходним изборима.

Лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда убијен је 16. јануара прошле године испред страначких просторија.

КоССев подсећа да је пред изборе запаљен Ивановићев аутомобил, као и аутомобила његовог предизборног коалиционог партнера у општини Звечан Драгише Миловића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво