Вучић на Сабору СПЦ

Председник Србије Александар Вучић, на позив патријарха Иринеја, присуствовао је седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.

Заседању Сабора СПЦ, у Патријаршији, присуствовао је и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Председник Србије обратио се члановима Сабора, а тема разговора била је актуелна ситуација у вези са Косовом и Метохијом, али и друга питања од значаја за Србију и српски народ уопште, као и за односе државе и цркве.

Вучић је јуче изјавио да је поносан што ће имати прилику да присуствује Сабору СПЦ на којем ће, како је најавио, говорити о КиМ, данашњој позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили "његову анатему и говорили најлошије ствари о њему".

Поводом медијских навода да су неке владике против његовог обраћања, нагласио је да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

"Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије", рекао је Вучић.

Председник је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује на Сабору и навео да ће имати много воље и енергије да говори о Косови и Метохији, позицији Србије данас и односу државе према цркви.

Очекује се да ће се председник Вучић по завршетку разговора са владикама обратити медијима. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво