Весић: Лекарима и сестрама повећане плате

Члан Председништва СНС Горан Весић истакао је да су лекарима ове године плате повећане за 15 одсто, а медицинским сестрама за 12 и оценио да оно што је Драган Ђилас изнео о томе превазилази све његове лажи до сада.

"Лицемерно је да о платама лекара и медицинских сестара говори Драган Ђилас коме док је био на власти од 2004-2013. године није падало напамет да учини било шта за стандард лекара и сестара", истакао је Весић.

За разлику од времена када је Ђилас док је био на власти бринуо само о свом стандарду и богатству, каже Весић, ми смо ове године повећали плате лекарима за 15 одсто а медицинским сестрама за 12 одсто, а председник Вучић је недавно најавио да ће замолити премијерку да здравствени радници добију ново повећање од 15 одсто до краја године.

"За разлику од времена када је Ђилас био на власти да данас се граде нове болнице", истакао је Весић поручујући Ђиласу да баци поглед према Клиничком центру када буде пролазио Газелом и да ће видети нову зграду са краном изнад која се управо гради. "Током маја месеца ако буде шетао улицом Незнаног јунака видеће да је почела изградња Институра за кардиоваскуларне болести Дедиње за коју смо издали грађевинску дозволу. Буде ли се одлучио да у наредним месецима прошета Борчом видеће како се гради нови Дом здравља за 150 хиљада људи а то већ може да види на Лабудовом брду где смо изградили Дом здравља који покрива 40 хиљада људи", навео је Весић.

Ако Ђилас, како каже, одлучи да изађе из Београда и прошета до Ниша видеће нову зграду Клиничког центра, а ако буде остао у политици још годину дана моћи ће да гледа како се гради Тиршова 2.

"Све је то Драган Ђилас могао да изгради док је био на власти а није. И докторима и медицинским сестрама је могао да повећа плате а није. Али не зато бринуо о себи јер је док је био на власти на својом фирмама имао приходе од преко 500 милиона евра", указао је Весић.

Он каже и да не зна како није срамота Ђиласа да помиње децу и места у школама.

"Још мало па ће деца чијим је родитељима док је био на власти наплаћивао дупло скупље вртиће завршити основну школу!? Да не причамо о томе да је док је он био градоначелник 45 хиљада деце у Београду ишло у вртић а данас иде око 75 хиљада деце. Како је Ђилас бринуо о деци док је био власт говори и чињеница да је у Пионирском граду отео објекат намењен деци и направио од њега Кућу Великог брата, први српски ријалити", подсећа Весић.

Зато нека Ђилас, како поручује Весић, не брине о лекарима, медицинским сестрама и деци. "Како је бринуо показао је док је био на власти. Хвала Богу не мора опет", закључио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво