Опозиција са КиМ бојкотује изборе на северу

Представници српске опозиције са Косова и Метохије који ће, како је најављено, формирати Савез за Косово и Метохију, по угледу на Савез за Србију, рекли су да неће учествовати на ванредним изборима за градоначелнике четири општине на северу КиМ, заказане за 19. мај.

Они су то поручили на конференцији за новинаре у седишту Савеза за Србију, а којој су присуствовали представници организација Народна правда, ГИ СДП, Европски покрет Срба са КиМ, локални одбори Двери и Народне странке, покрет Срба "Отаџбина".

Председник организације Народна правда Ненад Радосављевић рекао је новинарима да они који су данас присутни неће учествовати на ванредним изборима за председнике општина на северу КиМ.

Истакао је да избори за градоначелнике Северне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана не треба да буду спроведени.

"На изборима на Косову у џаковима се доносе гласови за Српску листу, а опозиције нема у медијима", рекао је Радосављевић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је појаснио да је став СзС универзалан за све изборе у Србији и да је данашњи састанак одржан на иницијативу представника Срба са КиМ.

"У овом тренутку не постоје услови за одржавање било каквих избора у Србији", каже Обрадовић, а с обзиром на то да је КиМ за њих саставни део Србије, исто правило важи и за изборе на тој територији.

Додао је да је СЗС прихватио позив представника српске опозиције са Косова да се формира Савез за Косово.

У тај савез ће ући партије, организације, угледни појединци, рекао је Обрадовић и додао да СЗС жели да се чује њихов глас у читавој Србији.

Обрадовић је рекао да ће скуп 13. априла у Београду бити круна досадашњих четворомесечних протеста. Долазак на протест најавили су и представници српске опозиције са Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво