ДС: Пресуда Караџићу доказ да нема колективне кривице

Пресуде Радовану Караџићу битна је за суочавање са прошлошћу, утврђивање одговорности и стварање претпоставки за грађење будућности без хипотеке прошлости, саопштила је Демократска странка.

У саопштењу ДС-а наводи се да се "пресудом Караџићу утврђује појединачна одговорност и доказује да српски народ, колективно, не носи кривицу за учињене злочине", што, како се оцењује, пружа сатисфакцију жртвама и наду свима који се боре за хумане идеале слободе, мира и разумевања.

Истиче се да је одговорност појединаца и странака, друштва у целини да се спрече ревизионистичка тумачења, националистичку реторику и насиље према неистомишљеницима, јер враћање у прошлост која раздваја може само продубити кризу у односима у региону.

Демократска странка осуђује сваку релативизацију пресуде и при том позива актуелну власт и Александра Вучића да престане, како тврде, са "кампањом представљања ратних злочинаца као хероја".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво