Би-Би-Си: Председник Вучић мета београдских демонстрација

Британски "Би-Би-Си" извештава о тензијама које су избиле током протеста покрета "1 од 5 милиона" у Београду, наводећи да је "мета београдских протеста председник Александар Вучић".

Подсећајући да су демонстрације покрета "1 од 5 милиона" месецима протицале у миру, Би-Би-Си је јавио да су оне ескалирале у суботу, када су присталице покрета упале у зграду РТС.

"Вучић, реформисани екстремни националиста, који сада жели да води Србију у ЕУ, раније је изјавио да неће пристати на захтеве опозиције да се спроведу изборне и медијске реформе", наводи британски јавни сервис.

У тексту под насловом "Протести у Србији: Председник Вучић мета београдских демонстрација", Би-Би-Си је пренео и да је објављен снимак како Вучић у Председништву игра шах са министром унутрашњих послова, у тренутку када се разљућена маса окупљала испред зграде.

Британски медиј наводи и да је Вучић данас на венредној конференцији за новинаре поручио "да се не боји".

"Србија је демократска земља, земља реда и закона, и Србија ће знати како да одговори", цитира Би-Би-Си обраћање српског председника, додајући да је учеснике протеста назвао "фашистима, лоповима и хулиганима''.

Подсећајући како су протести покрета "1 од 5 милиона" почели у новембру прошле године, Би-Би-Си оцењује да је "председник екстремно-десничарског покрета Двери Бошко Обрадовић сада једна од најистакнутијих фигура у протестима опозиције".

Како додаје Би-Би-Си Обрадовића који је био међу онима који су на силу ушли у зграду РТС, Вучић је назвао фашистом.

Британски јавни сервис, такође, оцењује да је Вучић када је изјавио "да њих 1.000 мисле да могу да одређују судбину једне земље" вероватно потценио број демонстраната.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво