Стефановић: Успостављен ред у згради РТС-а, у наредним данима информације о прекршајима

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција без превелике употребе силе заштитила оне који раде на РТС-у и да је поштујући закон успоставила јавни ред и мир у згради.

Стефановић је поручио да ће у сваком будућем случају, где неко буде сматрао да насиљем може нешто да уради, полиција поступати и успоставити владавину права и да неће дозволити никоме да насиљем било шта решава, као ни да угрожава имовину нити да прети новинарима или било ком грађанину.

Додао је да ће у наредним данима надлежни органи добити информације о прекршајима и кривичним делима и да ће поступати по тим пријавама јер је Србија озбиљна држава и показаће да владавина права нешто значи и да никоме није дозвољено да на насилан начин оствари неки циљ.

Како је додао, полиција је мирно и озбиљно решила ситуацију иако је било много напада на припаднике полиције у згради и испрд зграде, много увреда, бацања предмета, шутирања, псовања и свега осталог јер су људи радили совј посао.

"Али тим људима то није сметало да им псују мајку, а их гађају, шутирају и говоре свашта", рекао је министар и додао да најоштрије осуђује нападе на полицију.

Упозорио је све да прекину с насиљем и додао да је полиција озбиљно и мирно реаговала.

Навео је да сви имају право да протестују не вршећи насиље али да оно никоме неће бити дозвољено и поновио да ће се полиција понашати у складу са законом и да ће успоставити владавину права на сваком месту у земљи.  

Истакао је да је приведено једно лице за које се сумња да је шутирало полицајца и да мисли да постоји и снимак тога. 

Додаје да има још пријава али да није било времена за извештаје и да сви раде свој посао.

"Нажалост, морам иронично да честитам лидерима СЗС, јер су највећу подршку добили од Тачијевих, Харадинајевих и хрватских медија", рекао је Стефановић.

Стефановић тврди да није било кошкања између полицајаца и демонстраната.

"Није било кошкања, полицајци су замолили све да изађу јер су противправно ушли, претили да упадну прoграм, нешто што у било којој земљи није нормално", навео је министар.

Рекао је да је око 400 грађана и даље остало испред зграде РТС-а. 

Током претходног обраћања новинарима, Стефановић је рекао да ће свако ко се послужио насиљем приликом упада демoнстранта у РТС одговарати пред законом прекршајно и кривично.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво