Забрана уласка кошаркашима на КиМ највећи пораз

Тренер Владимир Дасић рекао је за РТС да је забрана младим кошаркашима Слоге да уђу на КиМ био његов највећи професионални пораз.

Председник Кошаркашког клуба Слога Урош Матић рекао је да је требало пионири да играју утакмицу са Трепчом.

"Ово је први пут да је некој екипи Слоге забрањен улазак на територију Косова. Али ове године се дешавало бар оно што смо ми чули ове године да је забрањено не кошаркашким него фудбалским и одбојкаским тимовима", навео је Матић.

Према његовим речима, с обзиром да је он и председник Савеза који организује то такмичење нису имали ни један случај да је екипа враћена са администратиног прелаза.

"Забрањен нам је улазак јер су наводно тражили одобрење од неког органа да ли они то зову министарство или како већ углавном од органа неких привремених институција. Што ми нисмо имали нити смо тражили нити је то била пракса до сада", навео је председник КК Слога.

Како је додао, деца су се вратила, мада имају незваничну информацију да је екипа из Ужица данас пре њих прешла и да јој је дозвољен прелаз.

"Ја сам председник који организује то такмичење и ми ћемо наставити такмичење са тим екипама са Косова али предпостављам да ће колико следеће недеље отићи нека од екипа да ли ће то бити из Краљева Чачка или Ужица који учествују у том такмичењу са тим екипама са Косова отићи доле или пробати да оду", каже Матић.

Наводи да ће у току недеље имати састанак са људима из Кошаркашког савеза Србије под чијом се организацијом званично спроводи такмичење да им кажу шта и како даље.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је забрану  младим кошаркашима да уђу на Косово и Метохију као поступак Приштине који је антицивилизацијски, гнусан и вредан сваког презира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво