Гинзберг Трифуновићу: Првом приликом ћу се формално ишчланити

Игор Гинзберг, кога је председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић у одговору Јеврејској општини Београд (ЈОБ), поменуо као "истакнутог члана" своје странке, поручио је да већ више од годину дана није њен активан члан, и да ће се првом приликом и формално ишчланити.

"Као члан ЈОБ, у потпуности подржавам ставове ЈОБ у вези са Вашом изјавом којом се изједначавају сви грађани Србије, без обзира 'чија им слика виси на зиду'. Изједначавање злочинаца и њихових жртава потпуно је неприхватљиво", навео је Гинзберг у отвореном писму Трифуновићу.

Лидер ПСГ је у недељу у Крагујевцу, приликом посете локалном огранку своје странке, изјавио да, иако је "прилично левичарски настројен", његов покрет треба да укључи и левичаре и десничаре, додавши да је "потпуно небитна ствар" да ли неко "у кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или, не знам, Коче Поповића".

ЈОБ је, тим поводом, поручила Трифуновићу да је опасан преседан "нормализација" нациста и њихових сарадника, а још опаснија уравниловка коју покушава, то гнусно стављање у исти кош оних који су се борили против фашизма и оних који су помагали окупатору у прављењу Србије "Јуденфрај" државом.

После реаговања ЈОБ, лидер ПСГ Сергеј Трифуновић је упутио извињење Јеврејској општини Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво