Главни одбор ДСС – предложити конкретне политичке алтернативе

Начин владавине Српске напредне странке и Александра Вучића резултира чињеницом да је Србија постала дубоко подељено друштво, пуно неједнакости, али више од тога забрињава стање дефетистичког духа нације, оценио је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Милош Јовановић је, на седници Главног одбора ДСС, истакао да прво што се мора радити да би се то стање променило јесте предлагати конкретне политичке алтернативе и бити неодустајан у захтевима да се у земљи уведе ред, а то може само кроз промену изборног система и кадровске промене у политици.

Јовановић је апеловао на власт да се "уразуми и предузме кораке који ће да зауставе процес самоуништења земље".

Како је нагласио, Србија је 10 година у политичкој, моралној, социјалној и економској кризи, а разлози за то су, како каже, политика "ЕУ нема алтернативу", увођење партократије и бујање корупције.

"Данас је Србија у никада тежој ситуацији од 1999. године и НАТО агресије. Ако се то стање брзо не промени, може да се угрози опстанак државе и народа", упозорио је Јовановић.

O Косову 

Говорећи о решавању питања Косова, констатовао је да се јасно види да је Вучићево инсистирање на томе било преурањено и "у најмању руку непромишљено".

Пласирањем прича о разграничењу и размени територија, додао је Јовановић, власт угрожава националне интересе земље, јер је та идеја антиуставна и повлачи за собом и кривично-правну одговорност.

Сматра да Србија мора да се придржава Резолуције 1244 Савета безбедности УН и да, после формирања косовске војске, обавести међународну заједницу да ће у случају напада те формације на север Косова употребити све мере које стоје на располагању сувереној држави, укључујући и употребу војске.

"У сенци питања Косова, сви остали видови кризе државе су у другом плану. У Србији више у пракси не постоји подела на законодавну, извршну и судску власт. Скупштина је развлашћена, Влада је подређена и пуки је извршилац интереса једног човека", рекао је Јовановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво