Путин 17. јануара у Србији

Председник Александар Вучић каже да није видео никакве проблеме са "руске стране" после писма председника САД Доналда Трампа. Додаје да ће са председником Русије Владимиром Путином, који ће Србију посетити 17. јануара, као и увек до сада о свему разговарати отворено – па и о Трамповом писму.

"Што се тиче руских реакција, нисам их видео. Путина са радошћу дочекујем 17. јануара. Нисам имао никада проблема да разговарам са њим отворено. Али нисам видео проблеме са руске стране", рекао је председник Александар Вучић одговарајући на медијске наводе о негативној реакцији на Трампово писмо у делу руске јавности и могуће реакције у појединим политичким круговима.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да му је лакше да види шта је у српским медијима, иначе, како истиче, "много теже и горе, него у руским", и каже да не види зашто би коментарисао руске медије.

Истакао је и да је Трампово писмо рационално, какво се и може очекивати од америчког председника, будући да су САД признале Косово.

"Али за нас је добра вест што се захтева улога Београда, а Приштини каже да мора да се договори са Београдом", рекао је Вучић одговарајући на питања након састанка са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

Договор није ни близу 

Поновио је да било какав договор између Београда и Приштине није ни близу, али да он неће одустати од тражења компромисног решења за питање КиМ, јер је његово да се бори за мир, стабилност и будућност Србије.

"Ми нисмо близу било каквог договора и то не говорим зато што се правдам било коме, већ зато што сам незадовољан и несрећан што је то тако", рекао је Вучић 

Како каже, он се, за разлику од политичара у Србији али и у другим земљама, никад никоме не правда, већ ради "чисте савести оно за шта мисли да је најбоље за Србију".

За Србију би, нагласио је, било добро да имамо неки споразум, али смо, понавља, веома далеко од било каквог споразума – иако Трамп верује да смо близу.

"Америка је признала независност Косова и неће лако мењати одлуку, али оно што је у овим лошим условима добро за нас то је да захтева улогу Београда, а Приштини каже да мора да се договори за Београдом. То је добра вест", рекао је Вучић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво