Обрадовић се оградио од изјаве Срђана Нога, најављен дисциплински поступак

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се ограђује од изјаве посланика Срђана Нога, који је рекао да премијерка Ана Брнабић, уколико је парафирала Даблински споразум са Европском унијом о мигрантима, "треба да буде обешена истог часа на Теразијама", а поред ње и Александар Вучић. Главни одбор те странке најавио је да ће против Нога покренути дисциплински поступак и све друге потребне мере.

"Иако нисмо сагласни са политиком Владе, на чијем је челу Ана Брнабић, позивање на њено убиство, као и на било какв чин насиља, недопустиво је у демократском поретку и крши се са свим принципима за које се Српски покрет Двери залаже од настанка", наводи се у саопштењу Двери.

 

Двери додају да је Срђан Ного овим испадом угрозио будћност и легитимитет Покрета и да се овакви испади се не смеју толерисати. "Изражавамо, такође, оправдану сумњу да овај испад није био ненамеран, већ да је конструисан директно од владајуће већине", додају Двери.

Тај покрет наводи да се залаже да се демократским путем смени "погубна власт".

Обрадовић је истакао да је Ного у среду на неприкладан и непримерен начин говорио о једној битној теми и нагласио да политика Двери није позивање на насиље и вешања.

"Никаквог вешања у Србији неће бити. Последњи који су вешали су немачки окупатори и са гнушањем се тога сећамо. То није и никада неће бити политика Двери", истакао је Обрадовић, наводи се у саопштењу Двери.

Међутим, додао је Обрадовић, тема мигрантске кризе је веома битна и очекује одговор на важно питање, а то је да ли је потписан Даблински споразум који значи стотине хиљада миграната у Србији.

"То је апсолутно неприхватљиво и онај ко мисли то да уради мора кривично да одговара за угрожавање државне безбедности", рекао је Обрадовић.

Оценио је и да опозиција не сме да се понаша исто као и Српска напредна странка и да се људи на власти никада нису извинили за свакодневне увреде политичких противника и подизање друштвених тензија.

Раније су на изјаву Срђана Нога реаговали председник Србије Александар Вучић, као и представници власти и политичких странака

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво