Столтенберг допутовао у Београд

Министар одбране Александар Вулин дочекао је на београдском Аеродрому "Никола Теслa" генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

Данашњем дочеку генералног секретара НАТО присуствовао је и амбасадор Србије при мисији НАТО у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели.

Током боравка у Београду Столтенберг ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Генерални секретар НАТО-а је данас разговарао са студентима Филолошког факултета. 

"Дијалог Београда и Приштине је потребан због превазилажења разлика и проналаска политичког решења", рекао је Столтенберг у разговору са студентима са Одсека за скандинавске језике.

НАТО je раније саопштио да ће Столтенберг у понедељак заједно са Вучићем у Младеновцу отворити цивилне вежбе помоћи у ванредним ситуацијама "СРБИЈА 2018", у заједничкој организацији НАТО-а, Евроатлантског координационог центра за реаговање током природних катастрофа (ЕАДРЦЦ) и српског Министарства унутрашњих послова.

Наводи се да ће истог дана Столтенберг одржати и говор на конференцији коју организује Београдски безбедносни форум.

Такође, како преноси Танјуг, у понедељак ће Вучић и Столтенберг разговарати о томе шта Србија жели да постигне већом сарадњом са војном алијансом, а разговор организује Београдски безбедносни форум.

Главне теме дијалога биће како ће се развијати односи Србије и НАТО, у којим областима постоји највећи потенцијал за јачу сарадњу и какве су практичне користи за грађане наше земље и региона.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво